↑ Return to Utile

Centre de recuperare

Asociatia noastra colaboreaza in acest moment cu centrul Covorasul Fermecat.

 

Recomandarea noastra este sa gasiti un centru cat mai aproape de casa astfel incat deplasarea sa nu fie obositoare pentru copil si nici sa nu pierdeti foarte mult timp pe drum.

Un factor de decizie insa ar trebui sa fie profesionalismul centrului si al terapeutilor care lucreaza in acel centru. Verificati si obtineti informatii depre centru, oameni si metodele de lucru din cat mai multe surse. Recomandarile altor parinti sunt foarte utile.

Nu ezitati sa incercati mai mult de 1 centru – 1 terapeut. Nimic nu este prea mult pentru copilul dvs. El merita sa beneficieze de ce e mai bun – mai ales ca, de cele mai multe ori, fie ca este firma fie ca este ONG, dvs platiti aceste interventii terapeutice.

Un factor important de decizie, din punctul nostru de vedere, este transparenta procesului terapeutic. Noi credem in cooperarea stransa intre terapeuti si familie, in permiterea accesului parintelui in camera sau, daca chiar nu e posibil acest lucru, in posibilitatea inregistrarii sedintei de terapie. Evaluarile si rapoartele periodice sunt absolut necesare din punctul nostru de vedere.

 

Cele cateva ore de terapie facute la un centru nu garanteaza progrese uimitoare. Pentru ca o terapie sa aiba cu adevarat efecte pozitive si de lunga durata ea trebuie sa se transforme intr-un mod de viata. Si pentru asta, parintele trebuie sa inteleaga ce se face, cum se face si de ce se face.

 

Pe masura ce vom auzi de alte centre de recuperare pe care sa ne permitem sa vi le recomandam in mod responsabil, le vom lista mai jos.