↑ Return to Utile

Scolarizare

In asociatia noastra militam pentru integrarea copiilor cu sindrom Williams in scolile de masa cu insotitor.

Copiii cu acest sindrom nu sunt agresivi, au un grad satisfacator de autoservire, au abilitati sociale crescute, sunt in general ascultatori si linistiti astfel incat nu exista motive pertinente pentru a refuza integrarea unui astfel de copil intr-o scoala de masa.

Insotitorul este necesar ca urmare a deficitului de atentie al acestor copii. Rolul sau este de a canaliza atentia copilului catre invatatoare, catre tabla, catre caiete sau teste, tendinta copilului fiind de a fi distras de miscarile colegilor, de sunetele ce se aud din afara clasei etc.

Un alt motiv pentru care prezenta unui insotitor sporeste eficienta prezentei copilului este anxietatea copiilor cu SW. Insotitorul il pregateste din timp pentru eventualele schimbari in program, il linisteste atunci cand schimbari neasteptate ii creaza o stare de agitatie. Fiind copii in general linistiti si usor nesiguri in miscari, insotitorul ii poate ajuta sa se integreze in jocurile de grup si in jocurile ce presupun activitati fizice de care ei au tendinta sa se teama.

Vom posta pe acest site scoli si nume de cadre didactice care integreaza copii cu nevoi speciale si o fac cu profesionalism si cu dragoste.

Ca si in cazul specialistilor, apreciem orice sugestie din partea unor parinti care au avut norocul sa intalneasca astfel de institutii / oameni si care accepta sa impartaseasca aceste informatii cu noi.